Puesto actual (s)Diputado en funciones
FiestaMiljöpartiet de Gröna
Puesto anterior
Fecha de nacimiento1970
UbicaciónCity of Stockholm, Bench 140,Stockholm City, Stockholm, Sweden
Página webhttps://www.mp.se/om/mats-berglund
Facebookhttps://www.facebook.com/matbermatber
Twitterhttps://twitter.com/matber
Instagram
Linkedin
YouTube

Biografía

Jag är född 1970. Har varit medlem i Miljöpartiet sedan 2001 och har genom åren haft både interna och politiska uppdrag.
Internt har jag suttit i valberedningen och styrelsen för Miljöpartiet Stockholms stad. Sedan 2015 är jag ordförande. Därmed sitter jag också i Miljöpartiets förtroenderåd som är ett rådgivande organ till partistyrelsen på riksnivå. Jag har också suttit med i flera utredningar och utskott internt i lokalavdelningen.
Minapolitiska uppdrag har mest haft med kulturpolitik att göra; jag har suttit i Stadsmuseinämnden, Kulturnämnden och i Stadsarkivets utskott. Nu har jag ett ersättaruppdrag i Storstockholms brandförsvar. Jag kom in i som ersättare i Stockholms kommunfullmäktige för tio år sedan, 2007, och har varit ordinarie ledamot sedan förra mandatperioden. Mitt nuvarande uppdrag som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige har givit mig en väldigt bred orientering kring kommunalpolitik, Stockholms politik, och om politikens villkor.
Utanför politiken är jag lärare och forskare i historia vid Stockholms universitet. Jag disputerade 2009 på en avhandling om Stockholms historia på 1700- och 1800-talen. Mitt huvudsakliga område som forskare är urbanhistoria som är en inriktning inom historievetenskapen där vi studerar städernas historia, dess framväxt och villkor.

Fuente: http://mats-berglund.blogspot.com/

Dejar respuesta

Por favor, introduzca su comentario.
Introduzca aquí su nombre