Current Position (s)Member of Parliament
PartyGroenLinks
Previous Position
Birth Date11/16/1981
LocationNijmegen, Gueldre, Netherlands
Websitehttps://groenlinks.nl/mensen/lisa-westerveld-0
Facebookhttps://www.facebook.com/LisaWesterveldGroenLinks/
Twitterhttps://twitter.com/Lisawesterveld
Instagram
Linkedin
YouTube

Biography

Elisabeth Marij (Lisa) Westerveld (Aalten, 16 november 1981) is een Nederlands filosoof, vakbondsbestuurder en politicus voor GroenLinks. Van 2014 tot 2017 zat zij in de gemeenteraad van Nijmegen en sinds de verkiezingen van 2017 is zij Tweede Kamerlid.
Westerveld werd geboren in het Gelderse Aalten en groeide op in het naburige plaatsje Lintelo in dezelfde gemeente. Ze kwam uit een gezin dat traditiegetrouw op de ChristenUnie stemde. Ze heeft drie jongere broers en een jongere zus. Haar ene opa had een legbatterij, waar ze als kind weleens meehielp, al vond ze het zielig voor de kippen; haar andere grootouders hadden een melkveehouderij in Stadskanaal. Later heeft ze er bewust voor gekozen om vegetariër te worden en het liefst eet ze veganistisch. In haar tienerjaren zat Westerveld op het Christelijk College Schaersvoorde; ze was kritisch over het christelijk geloof en heeft uiteindelijk kerk en geloof achter zich gelaten.

Na het voortgezet onderwijs ging ze filosofie studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werd actief in de studentenvakbeweging. In collegejaar 2002-2003 zat Westerveld in het bestuur van Studentenvakbond AKKU en in 2003–2004 werd zij gekozen in de Universitaire Studentenraad, waarvan zij de voorzitter werd. Van 2007 tot 2009 was zij voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Westerveld studeerde in 2010 af op de politieke filosofie van Karl Popper. Daarna ging zij werken voor de Algemene Onderwijsbond als persvoorlichter en politiek lobbyist.

Source: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lisa_Westerveld#Jeugd_en_opleiding

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here