Current Position (s)Acting Member of Parliament
PartyMiljöpartiet de Gröna
Previous Position
Birth Date1989
LocationCity of Stockholm, Bench 245, Stockholm City, Stockholm County, Sweden
Websitehttps://www.mp.se/om/lorentz-tovatt
Facebookhttps://www.facebook.com/lorentz.tovatt
Twitterhttps://twitter.com/lorentztovatt
Instagramhttps://www.instagram.com/lorentztovatt/?hl=fr
Linkedin
YouTube

Biography

Lorentz Andreas Tovatt, född med förnamnet Leo den 12 november 1989 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm, är en svensk politiker (miljöpartist) och var mellan den 16 februari 2013 och den 13 februari 2016 språkrör för Grön Ungdom tillsammans med Magda Rasmusson. Han har tidigare bland annat varit skribent på Supermiljöbloggen, varit pressekreterare för Åsa Romson under klimattoppmötet i Durban 2011 (COP17) och politisk sekreterare åt SSCO.

Tovatt har inom politiken främst varit aktiv i klimatdebatten, där han bland annat argumenterat för att det krävs en progressivare klimatpolitik.[källa behövs] Han har även engagerat sig i frågan om hållbart mode och utsågs 2014 till almedalens bäst klädda politiker.

Tovatt sitter sedan valet 2014 ledamot av Stockholms stads kommunfullmäktige, samt ledamot av Trafiknämnden. I valet 2014 stod han både på riksdagslistan och på kommunfullmäktigelistan. I augusti 2017 ersatte han Åsa Romson i riksdagen. Efter valet 2018 är han statsrådsersättare för Isabella Lövin.

Han är sedan 2016 politiskt sakkunnig åt miljöminister Karolina Skog.

Source:https://sv.wikipedia.org/wiki/Lorentz_Tovatt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here